Om oss

ÅMA AB har sedan 2006 verkat kulinariskt inom högskolevärlden med start i Malmö Högskola och Restaurang Nordenskiöld. Verksamheten flyttades 2010 till Lund och Lunds Universitet med ambitionen att locka matglada kunder och studenter upp längs Sölvegatan, mot LTH och restaurang Moroten & Piskan. 2011 expanderade företaget med Restaurang Stamstället vid BMC och slutligen Café LUX i LUX-huset som invigdes 2014. Samtliga enheter är etablerade lunchrestauranger samt leverantörer av catering i Lund med omnejd. Moroten & Piskan är vårt flaggskepp inom catering och huserar dessutom flertal festarrangemang i form av födelsedagar, disputationer, bröllop, personalfester och temafester!
 
 
Restaurangerna präglas av ett eget varierat utbud och koncept i spirande kunskapsmiljö men håller gemensam målsättning; att den bästa kryddan är kärlek och att mat alltid ska lagas från grunden med stor omsorg och omtänksamma råvaror i säsong!

Vi hälsar gamla som nya matgäster varmt välkomna med många fina matupplevelser!

 • IDA

  OWNER
  Ida gick med i ÅMA AB under sommaren 2014 och kommer från mötesvärlden. Hon har stor servicevana, är projektledare ut i fingerspetsarna och van att agera spindeln i nätet. Med erfarenhet från den internationella arenans stora kongresser och events samt ett brinnande intresse för mat, har hon tagit med sig en bit av världen in i företaget och inte minst Café LUX anda och utbud. Ida sätter alltid kunden i fokus, ser till helheten och har ett innovativt, proaktivt och positivt tänk.
 • PETTER

  Owner
  Petter gick in i företaget 2011 i samband med öppning av Stamstället och är utbildad inom servicebranschen. Han brinner för serviceyrket och bjuder alltid på ett leende. Förutom att han driver Stamstället med stor succé, har han även hand om flertal kvällsarrangemang i alla dess former. Petter ser lösningar innan de blir problem och arbetar alltid fram ett lyckat koncept.
 • ÅSA

  Owner
  Åsa startade ÅMA AB 2006 och har framgångsrikt drivit restaurang Nordenskiöld på Malmö Högskola fram till 2010, varefter hon startade upp Moroten & Piskan på kårhuset och Stamstället vid BMC i Lund. 2014 expanderade företaget ytterligare och ÅMA AB öppnade upp dörrarna till Café LUX i Lund. Åsa är kock i grunden och den som innovativt arbetar med ett framgångsrikt och hållbart matkoncept för samtliga enheter. Åsa har enorm kapacitet och möter varje kund med stort engagemang.